Heb je een vraag? Neem contact met ons op +31 (0)88 551 56 40 | vrienden@lunetzorg.nl

vrienden van lunet zorg individuele wensen

Jaarbrief Vrienden van Lunet zorg 2016

In 2016 hebben de Vrienden zich weer volop ingezet voor cliënten van Lunet zorg. We zouden dit niet kunnen doen zonder donateurs; we willen u daarom hartelijk bedanken voor uw bijdrage.

De Stichting Vrienden van Lunet zorg is gelieerd aan de zorginstelling Lunet zorg. We zetten ons in voor de ruim 2.700 mensen met een verstandelijke beperking die door Lunet zorg worden ondersteund bij wonen, werken en vrije tijd. We doen dit door voor de cliënten iets extra's te doen. Door middel van donaties kunnen we bijdragen aan het organiseren van diverse projecten voor de cliënten. Het gaat veelal om zaken die de kwaliteit van het leven van mensen met een verstandelijke beperking vergroten en hun integratie in de samenleving soepeler laten verlopen. Zo kunnen zij zo gewoon mogelijk door het leven gaan.

We ondersteunen ook individuele cliënten die incidenteel onvoldoende financiële middelen hebben voor hun levensonderhoud. Iemand met een verstandelijke beperking kan buiten zijn of haar schuld in financiële problemen komen. De Vrienden kunnen zo iemand weer op weg helpen, nadat bestaande mogelijkheden en (wettelijke) regelingen al maximaal zijn benut.

Ondersteuning

We hebben ons dit jaar voor verschillende individuele- en groepen cliënten in gezet. In totaal zijn er 12 nieuwe aanvragen voor een bijdrage ontvangen, waarvan er 5 zijn gehonoreerd en 4 aangehouden in afwachting van nadere informatie. Drie aanvragen zijn afgewezen omdat deze niet pasten binnen de doelstellingen van de stichting. Er is in totaal een bedrag van ruim € 4.800,- betaald voor gehonoreerde aanvragen uit 2013, 2015 en 2016.

Een mooi voorbeeld van één van onze projecten is de schommel voor De Bolle Akker. In april kregen we de vraag of we konden ondersteunen bij het realiseren van een speciale schommelwaar cliënten op een veilige manier gebruik van kunnen maken. Door middel van een mooie samenwerking tussen verschillende partijen hebben we deze schommel kunnen realiseren.

Daarnaast kunnen mede door onze inzet de bewoners van de Pannenhoef genieten van een fijne duofiets en zijn bewoners van de Donksbergen op wandelvakantie naar de Ardennen geweest. Ook hebben we diverse individuele cliënten ondersteund.

Toekomst

De gehandicaptenzorg is sterk aan het veranderen, daar zijn we ons bewust van. Meer dan ooit zien we de toegevoegde waarde van onze stichting. Om ons ook het komende jaar in te blijven zetten voor de cliënten, zullen we ons blijven richten op het vinden van meer donateurs en het vergroten van onze zichtbaarheid, binnen en buiten de organisatie van Lunet zorg. Bijvoorbeeld door actieve deelname aan verschillende informatieavonden en samenwerking met andere stichtingen.

Tevens onderzoeken wij mogelijkheden om het bedrijfsleven en andere goede doelen stichtingen te betrekken bij de stichting Vrienden van Lunet zorg. Mocht u zelf ideeën hebben over hoe wij ons nog beter in kunnen zetten voor de cliënten van Lunet zorg, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt uw bericht zenden aan vrienden@lunetzorg.nl

Donateurs

Het is vanzelfsprekend dat wij uw bijdrage erg waarderen. Binnenkort wordt uw donatie weer van uw bankrekening afgeschreven. Wij danken u voor uw voortdurende financiële bijdrage. Om onze blijk van waardering te onderstrepen, hebben wij een kleine attentie toegevoegd. Wilt u meer informatie of op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Kijk dan op onze website: www.vriendenvanlunetzorg.nl.

Wij wensen u een goed 2017!

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur van stichting Vrienden van Lunet zorg

Scroll naar boven